Het assortiment van XD cooling products bestaat uit de volgende producten :

KOPER/MESSING KOELBLOKKEN

Koper/messing koelblokken voor revisie van een radiateur. XD cooling products levert ruim 4000 koelblokken op artikelnummer. Daarnaast zijn zowel de koelblokken met rechte strip als de machinale koelblokken (McCord) op maat te bestellen in verschillende uitvoeringen. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige producten van Europese makelij.

ALUMINIUM TUBE/FIN KOELBLOKKEN

Tube/fin koelblokken voor radiateur en intercooler kenmerken zich door een laag gewicht en een hoge koelcapaciteit. Deze koelblokken zijn eenvoudig op maat te bestellen, topkwaliteit voor aantrekkelijke prijzen en acceptabele levertijden. Uitgevoerd met louver fins voor optimale koelcapaciteit of met square fins, een beproefde oplossing voor koelproblemen als gevolg van blokkade van de luchtstroom door verstopping van het koelblok. Ideaal voor machines en voertuigen die werken in een vervuilende omgeving.

COMPLETE VERVANGINGS-ONDERDELEN

Complete vervangings-onderdelen zoals radiateuren, intercoolers, oliekoelers en ventilatoren voor vrachtwagens en industriele toepassingen zoals grondverzetmachines, heftrucks, hijskranen, landbouwvoertuigen, offshore, en stationaire motoren zoals generatoren. Deze onderdelen kunnen naar specificaties van de klant worden ontworpen en geproduceerd in koper/messing en aluminium.

AXIAAL VENTILATOREN

XD cooling products levert axiaal ventilatoren die gebouwd worden naar voorbeeld en specificaties van de klant. 90% van de gevraagde ventilatoren tot 60 kW kunnen snel worden geassembleerd dankzij een ruime voorraad onderdelen.

SHELL & TUBE HEATEXCHANGERS

XD cooling products levert G&M shell & tube heatexcangers en pijpenbundels vervaardigd uit alle gangbare materialen als roestvrij staal, aluminium, titanium, koper en koper/nikkel legeringen voor toepassingen in de scheepvaart, offshore en industrie. Ook voor vloeistofgekoelde charge air coolers voor scheepsmotoren bent u bij XD cooling products aan het juiste adres. Vervangings koelers zijn beschikbaar voor motoren van onder meer MAN, B&W, Pielstick en Wartsilla.

BAR/PLATE KOELBLOKKEN

Bar/plate koelblokken zijn veel zwaarder en robuuster dan tube/fin koelblokken. Ze worden daarom toegepast in situaties waarin de warmtewisselaar wordt blootgesteld aan hoge druk of zware mechanische belasting. Ook deze koelblokken zijn eenvoudig op maat te bestellen voor zowel water- olie- en luchtkoelers, waarbij de tubes, fins en turbulators worden aangepast aan de vereiste prestaties van de koeler.

ALUMINIUM KOELBLOKKEN

Aluminium koelblokken voor water- olie- en luchtkoelers, uitgevoerd in bar/plate en tube/fin constructie.

MATERIALEN EN GEREEDSCHAPPEN

Materialen en gereedschappen die benodigd zijn voor de productie van radiateuren, oliekoelers en interkoelers zoals soldeertin en afpersstoppen. Maar ook reservoirs op maat, rechte- en haakse pijpen, aftapkraantjes, vulhalzen, drukdoppen enzovoort. Ook veel van deze onderdelen zijn verkrijgbaar in zowel messing als aluminium.

Het assortiment van XD cooling products

Foto’s gesorteerd op productgroep

 • Sort Portfolio:
 • All
 • Axiaal ventilatoren
 • Bar/plate koelblokken
 • Expansietanks
 • Koelblokken met rechte strip
 • Machinale koelblokken
 • Materialen en gereedschappen
 • Oversluizen Koelblokken koper/messing voor zware industriĆ«le toepassingen
 • Shell & tube heatexchangers
 • Tube/fin
In Tube/fin

Tube/fin

In Expansietanks

Expansietanks

In Bar/plate koelblokken

Bar/plate koelblokken

In Oversluizen Koelblokken koper/messing voor zware industriƫle toepassingen

Oversluizen Koelblokken

In Koelblokken met rechte strip

Koelblokken met rechte strip

In Machinale koelblokken

Machinale koelblokken

In Shell & tube heatexchangers

Shell & tube heatexchangers

In Materialen en gereedschappen

Materialen en gereedschappen

In

Complete Vervangingsonderdelen

In Axiaal ventilatoren

Axiaal ventilatoren